Dailly strijdvaardig na ontslag: 'Officieel of officieus, ik blijf voorzitter RWDM'

© BRUZZ
01/06/2023

Dinsdagavond kreeg RWDM-voorzitter Thierry Dailly te horen dat hij ontslagen is. De Amerikaanse overnemer John Textor vindt dat Dailly zijn taken als voorzitter en sportief directeur niet naar behoren heeft uitgevoerd, maar daar stopt het niet. Textor beschuldigde in een lang statement Dailly woensdag ook van intimidatie, agressie en het verduisteren van clubfondsen. Dailly ontkent die aantijgingen met klem: "Ik ben geshockeerd door wat hij beweert."

"Luister, iedereen die me vandaag heeft gebeld begint met 'Bonjour président'. Voor iedereen op de club - spelers, supporters én personeel - ben ik nog altijd de voorzitter van RWDM".

Thierry Dailly is momenteel op vakantie in Spanje, maar zal snel terug naar Brussel keren. "Met alles wat er nu gaande is kan ik hier niet blijven", vertelt een geschrokken ex-voorzitter via de telefoon aan BRUZZ. "Ik ben volop het bekijken hoe ik het best kan reageren op de beschuldigingen, want ik wil geen fouten maken."

"Ik ben van nature een positief ingesteld persoon en ik behandel iedereen met respect. De mensen op RWDM weten dat."

Thierry Dailly

Thierry Dailly, voorzitter voetbalclub RWDM inzet 2

De beschuldigingen aan het adres van Dailly zijn dan ook niet min. Agressie, intimidatie en zelfs stelen uit de clubkas. "Niets van aan", zegt Dailly op verbeten toon. "Ik ken iedereen op de club bij naam en iedereen kent mij. Ik ben van nature een positief ingesteld persoon en ik behandel iedereen met respect. De mensen op RWDM weten dat. Natuurlijk ben ik ook manager en moet ik een voetbalclub leiden. Dat gebeurt vaak op een menselijke manier en soms ook rigoureus. Dat geef ik toe. Maar, ik heb nooit grenzen overschreden."

'Gebaseerd op emoties, niet op feiten'

Ook de manier waarop hij de laan is uitgestuurd, zit Thierry Dailly hoog. "Dinsdagavond heeft John Textor mij via videocall laten weten dat ik ontslagen ben. Daarna is door een perslek de bom ook bij de supporters ontploft. Zes uur later is Textor, na het ontwaken in Amerika, in zijn pen gekropen en heeft hij zijn verklaring geschreven. Maar die is gebaseerd op emoties, niet op feiten."

"Dans la vie, menneke, rien est onmogelijk."

Thierry Dailly

Thierry Dailly, voorzitter voetbalclub RWDM

Dailly mag dan wel ontslagen zijn, gewonnen geeft hij zich niet. "Ik zit al vijftien jaar in het voetbal. Als ik écht zo slecht zou werken zoals meneer Textor beweert, zou ik al lang door de mand gevallen zijn. Dat hou je misschien één jaar vol. Geen vijftien."

Rancuneus is Dailly niet, integendeel. Op de vraag of hij en Textor nog door dezelfde deur zouden kunnen en of hij nog een toekomst ziet voor zichzelf bij RWDM, antwoordt Dailly zoals alleen hij dat kan: "Dans la vie, menneke, rien est onmogelijk. Ik ben en blijf de voorzitter van RWDM. Is het niet officieel, dan wel officieus."

'RWDM staat voor moeilijke periode'

Donderdagavond was Kurt Deswert, Brussels voetbalkenner en co-auteur van een boek over 50 jaar RWDM, aanwezig om het over het ontslag van Dailly te hebben. Volgens Deswert is de onenigheid die het ontslag met zich meebrengt de start van een moeilijke periode voor de kersverse eersteklasser. "De supporters hebben al laten blijken dat ze het helemaal niet eens zijn met de beslissing en een deel van de wedstrijden zullen boycotten. Het zal een lange, hete zomer worden voor RWDM", aldus Deswert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni