Dante Vanzeir krijgt vijf wedstrijden effectieve schorsing en boete van 6.500 euro

Dante Vanzeir Union
© Belga
| Union-spits Dante Vanzeir moest het veld verlaten omdat hij een vuistslag uitgedeeld had aan Valentine Ozornwafor.
© Belga
| Union-spits Dante Vanzeir moest het veld verlaten omdat hij een vuistslag uitgedeeld had aan Valentine Ozornwafor.

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legt Dante Vanzeir een schorsing van acht wedstrijden op, waarvan vijf effectief. Hij moet ook een effectieve boete van 6.500 euro betalen.

Het bondsparket had een schorsing van acht wedstrijden, waarvan zes effectief, gevraagd voor de spits van competitieleider Union na zijn uitsluiting zaterdag op het veld van Charleroi (0-3). De 23-jarige Vanzeir deelde toen een slag in het gezicht uit aan thuisspeler Valentine Ozornwafor.

De Nigeriaanse verdediger moest met een bebloed gezicht van het veld worden gedragen. Hij verloor even het bewustzijn maar onderzoek in het ziekenhuis bracht geen ernstige letsels aan het licht. Hij kon ook alweer de trainingen hervatten. Vanzeir verontschuldigde zich een dag later in een filmpje en gaf aan dat hij contact had gehad met Ozornwafor.

Dante Vanzeir mist door de schorsing op één na alle resterende wedstrijden van de reguliere competitie. De eenmalige Rode Duivel tekende dit seizoen in 28 competitieduels al voor dertien goals en tien assists bij de promovendus, waar hij een dodelijk duo vormt met Deniz Undav.

Speler, club en KBVB kunnen wel nog in beroep. Dat wordt dan vrijdag behandeld door de Disciplinaire Raad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?