| Dante Vanzeir bij zijn afscheid van Union Saint-Gilloise, na de wedstrijd tegen Zulte Waregem op 5 februari 2023.

Dante Vanzeir zes matchen geschorst voor racistisch taalgebruik

© Belga
14/04/2023

Dante Vanzeir, de Belgische spits van de Amerikaanse voetbalclub New York Red Bulls en voormalige speler bij Union, heeft een schorsing van zes wedstrijden gekregen na zijn racistische uitlatingen in de wedstrijd tegen de San Jose Earthquakes. Dat heeft de MLS bekendgemaakt. Vanzeir kreeg ook nog een boete opgelegd.

Daarnaast moet de 24-jarige spits ook verplicht enkele trainingen en opleidingen volgen. De aanvaller, die in de afgelopen wintermercato de overstap maakte van Union Sint-Gillis, verontschuldigde zich eerder voor het voorval en gaf aan de volledige verantwoordelijkheid te zullen nemen en elke mogelijke schorsing te zullen accepteren.

Vanzeir kwam zaterdag na de wedstrijd van zijn team New York Red Bulls tegen San Jose Earthquakes zwaar onder vuur te liggen. De aanvaller zou het n-woord hebben gebruikt.

Tegenstander Jeremy Ebobisse verklaarde na de wedstrijd dat de opmerking vermoedelijk niet aan hem gericht was "maar ik voelde me er machteloos door", zei hij. De match lag een tijd stil, maar werd erna opnieuw hervat, met Vanzeir op het terrein.

Nadien deelde de club mee dat Vanzeir voor onbepaalde tijd een stap opzij zou zetten 'om verdere afleiding te voorkomen'. Dat blijken nu dus zes wedstrijden te zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni