Debuterende Zeqiri en Galarza schenken Genk zege op bezoek bij Union

16/09/2023

Racing Genk heeft Union Saint-Gilloise zaterdagavond op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League een lesje in efficiëntie gegeven. Genk stak de drie punten op zak met 0-2.

Blauw-wit stijgt op die manier naar de vijfde positie in de tussenstand van de Belgische hoogste afdeling met elf eenheden. Union glijdt na de recente 1 op 9 af naar de achtste plaats met tien punten. De Limburgers klommen na ruim een kwartier op voorsprong in het Dudenpark. De Zwitserse aanvaller Andi Zeqiri (17.) luisterde zijn debuut op met een eerste doelpunt in Genkse loondienst.

Joseph Paintsil zette zich goed door op rechts en bood Zeqiri de 0-1 op een dienblaadje aan. De bezoekers zagen bij momenten af, maar konden rekenen op een sterke Maarten Vandevoordt en sleepten zich zonder kleerscheuren richting de kleedkamer. In de tweede helft probeerde Alexander Blessin met nog een kwartwedstrijd te gaan het tij alsnog te keren met een dubbele wissel.

Fedde Leysen en Dennis Eckert Ayensa ruimden plaats voor Mohamed Amoura en Gustaf Nilsson. De dubbele ingreep leverde evenwel geen gelijkmaker meer op, integendeel: in de blessuretijd trof de ingevallen Tolu Arokodare de paal en zag Matias Galarza (90.+3) zijn kopbalgoal in de rebound goedgekeurd worden na een VAR-check.

Eerder op de dag klopte RWDM Cercle Brugge met 2-1. Om 20u45 zijn Club Brugge en Charleroi nog aan zet op Jan Breydel.