Deschacht mag terug naar A-kern Anderlecht

© PhotoNews
| Olivier Deschacht, hier tussen Hein Vanhaezebrouck en Herman Van Holsbeeck.

Landskampioen RSC Anderlecht neemt Olivier Deschacht "na intern overleg" opnieuw op in de A-kern, zo bevestigt de club woensdag in een korte mededeling.

De voorbije anderhalve maand bracht de 37-jarige linkerflankverdediger door in de B-kern. Hij werd op 14 februari naar de tweede ploeg verbannen.

"Dit is geen beslissing van de coach alleen, maar van de spelers, de staf én de directie. Gewoon omdat de feiten dusdanig waren dat de groep niet meer normaal kon functioneren", klonk het toen. Deschacht gaf toe dat hij "te negatief" was geweest met betrekking tot de prestaties van zijn teamgenoten.

Versterking achterin

Een fitte Deschacht kan Anderlecht achterin mogelijk versterken. Na de thuisnederlaag tegen AA Gent (0-2) op de openingsspeeldag van Play-off I tellen ze negen punten achterstand op leider Club Brugge. De tweede plaats in de stand, die recht geeft op een stek in de voorrondes van de Champions League, stond paars-wit noodgedwongen af aan de Gentenaars.

Deschacht hervat deze woensdag de trainingen met de groep. Hij ligt tot eind dit seizoen onder contract bij de Brusselaars.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?