| Dimata vertrekt naar Espanyol.

Landry Dimata keert volgend seizoen niet terug bij RSC Anderlecht. De aanvaller werd begin februari uitgeleend aan de Spaanse tweedeklasser Espanyol. Met die club verzekerde hij de promotie waardoor een aankoopclausule in zijn contract werd geactiveerd, zo bevestigt paars-wit woensdagavond.

"Nany Dimata werd tijdens de wintermercato uitgeleend aan het Spaanse Espanyol, dat uitkomt in de Segunda División. De club uit Barcelona kroonde zich zondag tot kampioen en verzekerde zich zo van promotie. Dankzij deze prestatie wordt de clausule van een definitieve aankoop in de transferovereenkomst van Nany geactiveerd", aldus RSCA. "Sporting wenst Nany het allerbeste voor het vervolg van zijn carrière."

De 23-jarige Dimata tekende bij Espanyol voor vijf goals en een assist in achttien competitieduels. In de eerste helft van het seizoen was hij bij Anderlecht, veelal als invaller, goed voor twee goals en twee assists in veertien duels. Anderlecht nam Dimata in de zomer van 2019 na een uitleenbeurt definitief over van Wolfsburg. De Duitsers hadden de aanvaller twee jaar eerder weggekocht bij Oostende.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni