| Rode Duivel Dodi Lukebakio tijdens een recente interland tegen Oostenrijk.

Dodi Lukebakio heeft zijn transfer beet, waar de 25-jarige Belg al de hele zomer op aast. Zijn nieuwe bestemming is het Spaanse Sevilla, de winnaar van de Europa League vorig seizoen. Lukebakio, die zijn hele opleiding kreeg bij RSC Anderlecht, komt over van het Duitse Herta Berlijn en zette in Spanje zijn krabbel onder een vijfjarig contract.

Lukebakio doorliep de jeugdreeksen bij Anderlecht en speelde nadien op huurbasis bij Toulouse en Charleroi. In januari 2018 vertrok hij vervolgens naar Watford in de Premier League, maar daar zou hij slechts enkele maanden blijven. In de zomer begon hij namelijk aan zijn avontuur in Duitsland dat hem vervolgens langs Fortuna Düsseldorf (2018-2019) via Wolfsburg (2021-2022) naar Hertha (2019-2023) voerde.

Bij Hertha, met wie hij vorig seizoen uit de Bundesliga degradeerde, speelde hij uiteindelijk honderd wedstrijden, waarin hij 28 keer de netten vond en 18 assists gaf. De flankaanvaller wordt bij Sevilla ploegmaat van Adnan Januzaj, maar die zit daar op een zijspoor.

Lukebakio debuteerde in november 2020 in een oefeninterland bij de Rode Duivels. Na de WK-kwalificatiematchen tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland in september 2021 bleef hij, een korte invalbeurt in de Nations League tegen Nederland buiten beschouwing gelaten, anderhalf jaar uit beeld bij de Belgische nationale ploeg. De nieuwe bondscoach Domenico Tedesco riep hem in maart dit jaar wel opnieuw op voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni