Dražen Brnčić neemt het roer over bij RWDM

© BRUZZ
24/11/2016

RWDM heeft niet lang moeten zoeken naar een nieuwe trainer na het ontslag van Christian Rits: Dražen Brnčić is de nieuwe coach. Hij is geen onbekende in Brussel, want twee jaar geleden loodste hij Union nog naar 2de klasse.

Brnčić is vooral bekend als speler: hij speelde in de jaren negentig voor Charleroi, en zelfs even voor AC en Inter Milan. Zijn carrière als trainer begon bij Verviers, en in 2014 ging hij aan de slag bij Union. Die club speelde toen in derde klasse, maar mede dankzij de licentieperikelen van andere clubs dwong Brnčić de promotie naar tweede klasse af. Ietwat verrassend verkoos hij om na dat seizoen de club te verlaten: de Kroatische Belg vertrok naar Patro Eisden. Dat werd echter geen succes, net als zijn korte verblijf bij Seraing. Daar werd hij na twee maanden ontslagen omdat zijn trainerslicentie niet in orde was. Sinds maart 2016 zat hij zonder club.

Brnčić moet RWDM na enkele zwakke wedstrijden opnieuw op de rails krijgen. De club wil dit seizoen absoluut kampioen spelen in derde amateurklasse. RWDM staat momenteel op de tweede plaats, met zes punten achterstand op leider Rebecq, maar het heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Na het 3-3-gelijkspel tegen Léopold nam trainer Christian Rits ontslag.

"Na een grondige analyse van alle sollicitanten hebben wij heel snel beslist in zee te gaan met Drazen Brncic", zegt RWDM op de Facebookpagina van de club. "Drazen, een fijne tacticus en zeer gedreven op gebied van discipline, kon ons ervan overtuigen dat hij de gepaste coach is om ons naar de titel te leiden."

De nieuwe trainer zit zondag voor het eerst op de bank. Dan gaat RWDM op bezoek bij Francs Borains.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Het seizoen van RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni