Dronken RWDM-coach Vanderbiest wil in Knokke politie te slim af zijn en wordt opgepakt

© Photonews
| Fred Vanderbiest was voor hij aan de slag ging bij RWDM al hoofdcoach bij Lierse, Cercle Brugge, KV Oostende en Antwerp.

De trainer van RWDM Fred Vanderbiest (42) is afgelopen zondag voor een korte periode aangehouden door de politie in Knokke. Licht aangeschoten wilde hij na een ruzie met zijn vriendin met zijn auto naar huis rijden. Vanderbiest werd daarop betrapt door agenten die hem verboden te vertrekken. Maar daar had de hevig roepende coach geen oren naar, waarop hij voor een korte periode werd opgepakt.

Niet alleen RWDM zelf, ook zijn coach Fred Vanderbiest had afgelopen weekend moeite om de motor aan de praat te krijgen. Al is daar bij die laatste wel een geldige reden voor. Na een avondje uit in Knokke, waar Vanderbiest wel vaker ontspanning zoekt, werd hij razend en licht aangeschoten gespot aan de ijspiste in de badstad.

Hij had ruzie met zijn vriendin en was op zoek naar zijn wagen om naar huis te rijden. De politie die patrouilleerde rond de schaatsbaan probeerde een tierende Vanderbiest te bedaren en hem op andere gedachten te brengen. Maar dat werd door alleen nog meer geroep onthaald van de RWDM-coach.

‘Heb toch niets misdaan’

Even leek Vanderbiest alsnog de juiste beslissing te nemen en te voet huiswaarts te keren. Maar dat bleek een list te zijn, want hij keerde alsnog op zijn stappen terug om zijn auto in te stappen. Daarop nam de politie de beslissing hem op te pakken.

Volgens de website van Het Nieuwsblad gebeurde dat niet zonder slag of stoot. Er moesten zeven agenten aan te pas komen om Vanderbiest in de boeien te slagen. Tijdens zijn arrestatie zou hij heel de tijd geroepen hebben ‘dat hij toch niets misdaan had’. Om 22u30 werd Vanderbiest opnieuw vrijgelaten met een rijverbod van twee weken.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?