Vanderbiest hapt dan toch toe als nieuwe trainer RWDM

MV
© BRUZZ
29/08/2019

Hij zou eerst geweigerd hebben, maar is nu toch overstag gegaan. Fred Vanderbiest is de nieuwe hoofdcoach van RWDM. Vanderbiest is ex-speler van Molenbeek en verlaat KV Mechelen, waar hij assistent was.

Het waren lange onderhandelingen voor RWDM-voorzitter Thierry Dailly, maar het is dan toch gelukt. Frederik 'Fredje' Vanderbiest wordt de nieuwe trainer van RWDM, hij volgt de ontslagen Drazen Brncic op. Dat bevestigen meerdere bronnen aan onze redactie.

Vanderbiest weigerde eerst nog een eerste, en naar verluidt zelfs een tweede voorstel van de Molenbeekse club. Maar Dailly hield vol en zou dus bijgevolg Vanderbiest een aanbod gedaan hebben dat hem toch deed toehappen.

FREDERIK_VANDERBIEST_BIJ_RWDM

| Vanderbiest in actie als RWDM-speler.

Onder de vleugels van Coucke

Ook KV Mechelen, de club waar Vanderbiest onder contract stond als T2, gaf zijn fiat voor de overgang.

Het is een publiek geheim dat de nieuwe hoofdtrainer van RWDM graag terug naar het Machtensstadion wilde. Ook de RWDM-fans zijn hun ex-middenvelder nog niet vergeten.

'Fredje' doorliep de jeugdreeksen van RWDM, en maakte er zijn profdebuut. Na een korte uitleenbeurt aan buur Union, keerde hij terug naar Molenbeek om er de promotie naar de toenmalige eerste klasse af te dwingen.

Duidelijke doelstelling

Na passages als speler bij Roeselare, Dender, Leuven en Oostende ging hij bij die laatste club aan de slag als trainer. Aan de kust kende hij als coach, onder de vleugels van Marc Coucke, een aantal sterke seizoenen.

Via onder meer Antwerp, Cercle Brugge, Limassol (in Cyprus) en Roeselare belandde Vanderbiest bij KV Mechelen. Daar was hij assistent-trainer. Vorig seizoen in 1B ontspoorde een wedstrijd van KV Mechelen in het Dudenpark tegen Union Saint-Gilloise. Vanderbiest en de assistent-coach van Union gingen toen met elkaar in de clinch.

Bij RWDM is de doelstelling in ieder geval duidelijk: top vijf en eindronde voor promotie naar 1B.

Bekijk hier een portret van tvbrussel uit 2014 over Fred Vanderbiest.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Sporting Flagey, Voetbal, RWDM, Fred Vanderbiest, trainer

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni