Match Union - KV Mechelen ontspoort in ongeziene knokpartij

© Twitter KV Mechelen
Updated: 10-09-2018 - 10:11

Union - KV Mechelen, een match in de Proximus League, werd zondagnamiddag ontsierd door vechtpartijen op én naast het veld. Er waren zeven hechtingen nodig om Fred Vanderbiest, T2 van KV Mechelen, op te lappen, meldt Het Nieuwsblad.

De match ontspoorde in de slotfase waarbij Lucas Bijker (KVM) en Serge Tabekou (Union) allebei van het veld werden gestuurd na een schermutseling aan de zijlijn. Kurt Deswert was als toeschouwer aanwezig en zag het gebeuren. “Er vond een tackle plaats en plots vlogen alle spelers op de scheidsrechter,” vertelt Deswert aan BRUZZ.

Vervolgens barstte ook een zware schermutseling los tussen de assistent-coaches van beide teams. Abder Ramdane, assistent-coach van Union, deelde in de spelerstunnel een slag uit in het gezicht van Vanderbiest, de T2 van KV Mechelen. Er waren zeven hechtingen nodig om de man op te lappen.

'Een schande'

“Een pure schande,” zei de Mechelse coach Wouter Vrancken na afloop. “Ik heb dit nog nooit gezien in mijn carrière. Zelfs niet in de provinciale reeksen. Als die assistent (Ramdane, red.) ooit nog op een wedstrijdblad staat, dan begrijp ik het niet meer."

Ook bij Union werd het incident veroordeeld. “Wij keuren alle vormen van geweld af,” aldus CEO Philippe Bormans. Volgens de Brusselaars lagen enkele racistische uitlatingen van Vanderbiest aan de oorsprong van het voorval.

'Sale bougnoule'

"Eerst probeerde Vanderbiest onze conditietrainer Léo Djaoui te slaan. Onze assistent-coach kwam in deze context tussenbeide om de protagonisten te scheiden. Vanderbiest heeft hem herhaaldelijk en onaanvaardbaar racistisch beledigd in het Frans ('Sale bougnoule')," klinkt het in een persbericht.

Beide assistenten werden in de tribunes geplaatst, maar na de wedstrijd zette het schouwspel zich voort in de catacomben van het Mariënstadion. "Vanderbiest uitte opnieuw dezelfde racistische beledigingen tegen Ramdane en wendde zich agressief tot hem. Ramdane reageerde, waarna Vanderbiest gewond raakte," aldus Union.

KV Mechelen ontkent dat er racistische uitlatingen aan het knokpartijtje voorafgingen. De club wacht het wedstrijdverslag van de scheidsrechter af en overweegt een burgerlijke klacht in te dienen egen Ramdane.

Rustige supporters

Onder de toeschouwers bleef alles relatief rustig, getuigt Deswert die zich onder de Union-supporters bevond. “De supporters van Mechelen maakten aanvankelijk iets meer lawaai dan die van Union, maar van geweld was er in de tribune geen sprake,” aldus Deswert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?