Union Sint-Gillis en KV Mechelen hebben zondagnamiddag in het Dudenpark 2-2 gelijkgespeeld op de vijfde speeldag in de Proximus League.

Malinwa domineerde het merendeel van de wedstrijd en kwam nog voor de pauze 0-1 voor dankzij een strafschopdoelpunt van Clément Tainmont.

Na de kampwissel ging het dan in enkele minuten van 0-1 naar 2-1 voor Union, na doelpunten van Youssouf Niakaté en Pietro Perdichizzi.

De thuisploeg leek op de zege af te stevenen, totdat nieuwkomer Gustav Engvall diep in de blessuretijd toch nog de gelijkmaker scoorde. Beide teams stonden toen al met een man minder na uitsluitingen voor Bijker en Tabekou.

In de stand is KVM met zes punten vierde, op vier punten van leider Westerlo. Union volgt met vier punten op de zesde plaats. Zondagavond wordt met Roeselare tegen Beerschot Wilrijk de vijfde speeldag in de tweede klasse afgesloten.

Morgen kan je hier op bruzz.be en in BRUZZ 24 kijken naar een portret van Philippe Bormans, de nieuwe ceo van Union Saint-Gilloise.