RWDM ontslaat trainer Brncic na bekerdebacle

Drazen Brncic is in drie jaar tijd twee keer kampioen geworden met RWDM.

Net voor de start van het nieuwe seizoen moet RWDM op zoek naar een nieuwe coach. Drazen Brncic betaalt het gelag voor de bekeruitschakeling van afgelopen weekend tegen reeksgenoot Dessel en werd maandag door het Molenbeekse bestuur aan de deur gezet. De Kroatische trainer bezorgde RWDM twee titels op rij.

Brncic streek in november 2016 neer in het Edmond Machtensstadion. Met de voormalige middenvelder van AC Milaan en Charleroi aan het roer, slaagde RWDM erin achtereenvolgens de titel in de derde en tweede amateurklasse te pakken. Vorig seizoen lagen de Molenbekenaars op koers voor de eindronde in eerste amateur, maar sputterde de motor met de streep in zicht.

'Doodmoe' tegen Dessel

Het succes van Brncic bij RWDM was ook andere clubs niet ontgaan. Met zijn aanvallende speelstijl coachte de 48-jarige Kroaat zich in de gratie van eersteklasser Charleroi, waar hij in de jaren 90 als speler furore maakte. Brncic bleef echter op post en werkte de volledige voorbereiding af met het ambitieuze RWDM, dat dit seizoen graag de promotie naar 1B zou maken.

Afgelopen weekend volgde dan de lakmoesproef in de vierde ronde van de beker van België, maar die doorstond RWDM niet. De Molenbeekse organisatie stortte na de pauze als een kaartenhuisje in elkaar. Een 0-2 voorsprong aan de rust werd een 4-2 nederlaag na verlengingen. "We waren doodmoe en daardoor niet geconcentreerd", verklaarde Brncic na de match.

Vertrouwen kwijt

Tijdens dat bekerdebacle vertoonde RWDM dezelfde pijnpunten als tijdens de rampzalige terugronde van vorig seizoen. Het ambitieuze clubbestuur stelde zich dan ook vragen bij de aanpak van Brncic, die conditioneel veeleisend is voor zijn spelers. Ook de fans, die in Dessel "Brncic buiten" scandeerden, waren het geloof in hun Kroatische trainer kwijt.

RWDM opent op 31 augustus de competitie met een thuismatch tegen Dender. Het clubbestuur heeft dus nog twee weken de tijd om een nieuwe coach te vinden. De tijd dringt, want na Dender staan meteen de toppers tegen Lierse en Deinze op het programma. De opvolger van Brncic moet het in elk geval met een heel korte voorbereiding stellen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?