Duivels ontgoocheld maar strijdvaardig: 'Deze generatie kan nog twee toernooien voort'

© PhotoNews
| De Rode Duivels op het WK 2018.

De Rode Duivels zijn ontgoocheld na de verloren wk-halve finale tegen Frankrijk. Maar ze blijven strijdvaardig. "Met deze generatie moeten we nog twee toernooien top kunnen zijn," zei Duivel Jan Vertonghen.

"De ontgoocheling overheerst," stak Vertonghen van wal na het einde van de wedstrijd. "We hebben het gevoel dat er meer in zat. Het is jammer dat we op deze manier moeten verliezen. Je verliest liever van een beter elftal. Frankrijk stond verdedigend goed en gaf heel weinig kansen weg. Het belangrijkste vandaag was het eerste doelpunt maken. Dan moesten zij komen en daar zijn ze minder sterk in."

"Het was heel stil in de kleedkamer", vervolgde de Tottenhamverdediger. "De trainer heeft ons gezegd dat we trots mogen zijn en daar heeft hij gelijk in. We hebben laten zien tot wat we in staat zijn. Alleen is het jammer dat het hier eindigt. Ik had het gevoel dat we misschien wel het sterkste team op dit toernooi waren. Deze groep verdiende echt een finaleplaats. De manier waarop we gestreden hebben en ervoor gewerkt hebben is enorm."

Vertonghen gaf tot slot nog mee erin te geloven ook over vier jaar met deze groep te kunnen schitteren op de Wereldbeker. "Ik heb het gevoel dat we ook op het volgende WK nog eens kunnen meedoen voor de zege. Ik heb het gevoel dat deze groep spelers nog twee toernooien (EK 2020 en WK 2022, red.) kan meedoen voor de eindzege", besloot Vertonghen.

Hazard

Kapitein Eden Hazard toonde zich dindagavond fier na de uitschakeling van de Rode Duivels in de halve finales van de Wereldbeker tegen Frankrijk (1-0).

"Er werd in de kleedkamer niet veel gezegd", stak Hazard van wal. "Iedereen was triest. Ik vind dat we beter verdienden. We hadden zo'n wedstrijd verwacht, met een Frans team dat goed verdedigt en loert op de tegenaanval. Het spijtige is dat we dan een treffer slikken op een stilstaande fase." De kapitein was echter ook trots.

"We hebben getoond over een zeer mooi elftal te beschikken. Naast teleurgesteld te zijn, mogen we ook fier zijn op hetgeen we gepresteerd hebben. Als kapitein ben ik blij deel uit te maken van dit team."

Kompany

"Het is grappig", zei de Manchester City-verdediger Vincent Kompany. "In Frankrijk werd gezegd dat wij een zogenaamd verdedigende ploeg waren. Dat was vandaag niet te zien. Maar ik wil de winnaar toch proficiat wensen. Ze hadden een plan en hebben dat goed uitgevoerd."

"Ook wij hadden kunnen winnen met een kopbal op een corner," vervolgde hij. "Soms moet je een beetje geluk hebben. Dat geluk was er tegen Brazilië, maar vandaag niet. Er zal waarschijnlijk een team wereldkampioen worden dat niet beter is dan ons. Daar moeten we ook vertrouwen uithalen voor de komende toernooien."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?