Edo Kayembe ruilt Anderlecht voor Eupen

© PhotoNews
| Edo Kayembe speelde in zijn voorlopig korte carrière bij RSC Andelecht 39 wedstrijden. Daarin was hij goed voor een assist.

De Congolees Edo Kayembe (22) verlaat RSC Anderlecht en zet zijn carrière verder bij KAS Eupen. Hij ondertekende maandag aan de Kehrweg een contract voor drie seizoenen.

De verdedigende middenvelder kwam in januari 2017 naar Anderlecht, dat hem overnam van Shark XI uit DR Congo. Op het einde van dat jaar debuteerde hij in de Jupiler Pro League (tegen Eupen). Sindsdien speelde hij in totaal 39 wedstrijden voor paars-wit. Dit seizoen mocht hij kort invallen in de eerste twee competitiematchen tegen KV Mechelen en STVV.

"Edo is een speler met een groot potentieel," zegt Jordi Condom, sportief directeur van Eupen. "Hij kan op verschillende posities uit de voeten in de verdediging en op het middenveld. Hij voegt extra kwaliteit en stabiliteit toe aan onze ploeg. Voor de verdediging kan hij aanvallen opvangen en ons spel lanceren. Daarnaast beschikt hij over een uitstekende conditie. We zijn tevreden met hem te kunnen werken en heten hem welkom in onze ploeg." Kayembe wordt dinsdagmorgen om 9 uur voorgesteld bij zijn nieuwe club.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?