Profvoetballers Kums, Trebel en Kayembe schenken plexiglazen kamer aan woonzorgcentrum

© Photo News

Profvoetballers Sven Kums, Adrien Trebel en Edo Kayembe hebben donderdag in naam van de hulpactie Souliers Du Coeur een plexiglas 'spreekkamer' geschonken aan het woonzorgcentrum Trèfles in Anderlecht. Dankzij deze spreekkamer kunnen de bewoners op een veilige manier met hun familieleden praten.

Het ontwerp van bedrijf XLG zorgt ervoor dat twee personen recht tegenover elkaar kunnen gaan zitten, maar afgescheiden zijn door wanden van plexiglas. De muren van de plexiglazen 'spreekkamer' zijn verplaatsbaar.

De hulpactie Souliers Du Coeur van voetbalmakelaar Mogi Bayat kocht drie van deze installaties aan om te verdelen in rusthuizen en woonzorgcentra. De onderneming XLG deed er nog eens drie spreekkamers gratis bovenop. In woonzorgcentrum Trèfles in Anderlecht werd donderdag de eerste installatie geïnstalleerd en meteen uitgetest door Kums, Trebel, Kayembe en enkele bewoners.

De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdag alvast dat de profvoetballers zeker tot 31 juli geen competitiewedstrijden zullen spelen. "Wanneer je in zo'n crisis zit, denk je amper aan het voetbal, maar aan je familie en je naasten. Het voetbal komt vandaag op de tweede plaats. We proberen daarom op onze eigen manier met Souliers Du Coeur een bijdrage te leveren", vertelt Adrien Trebel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?