Eendracht Aalst en RWDM komen weg met boete van 750 euro

© BRUZZ
| Supporters gaan met elkaar op de vuist na Aalst - RWDM.

RWDM moet slechts een boete van 750 euro betalen, wegens de incidenten met supporters in de wedstrijd op bezoek bij Eendracht Aalst. Dat besliste het disciplinaire orgaan van de Belgische voetbalbond woensdagavond. Aalst kreeg dezelfde sanctie.

Beide ploegen ontsnappen dus aan een wedstrijd achter gesloten deuren. Dat lag in de lijn van de verwachtingen, want Eendracht Aalst en RWDM werden vervolgd op basis van het scheidsrechterverslag.

Dat maakte enkel melding van de incidenten tijdens de wedstrijden, en die waren niet zo ernstig. Zowel fans van de thuisploeg als van RWDM gooiden tijdens de wedstrijd Bengaals vuur op het terrein. De match werd daarop ook even stilgelegd, maar kon afgewerkt worden.

Individuele straffen

Na het laatste fluitsignaal ontaardde de wedstrijd in Aalst in rellen tussen beide supportersclans. De politie moest tussenbeide komen en schakelde zelfs het waterkanon in. Van die rellen was echter niets terug te vinden in het scheidsrechterverslag.

Dat betekent niet dat beide clubs helemaal vrijuit gaan. Met behulp van spotters, camerabeelden en getuigenissen van stewards of supporters kunnen de amokmakers nog een stadionverbod krijgen, als ze geïdentificeerd worden. Het is de Voetbalcel Binnenlandse Zaken die daarvoor verantwoordelijk is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?