Eerste thuismatch van Union in eerste klasse: 'De organisatie was een uitdaging'

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus 2021
Updated: 02-08-2021 - 16:22

Union speelde zondag voor de eerste keer thuis sinds de club naar de hoogste klasse steeg. Het was een hele uitdaging om de infrastructuur van het stadion en de omgeving voor te bereiden op wedstrijden op dit niveau. De thuis-supporters lieten het alvast niet aan hun hart komen. Zij waren massaal van de partij, maar helaas voor hen eindigde de wedstrijd op 0-1 voor Club Brugge.

Een club die stijgt naar eerste klasse, dat betekent ook dat er een nieuw parkeer- en veiligheidsbeleid rond het stadion moest worden uitgetekend. Eerder is al gebleken dat de samenwerking tussen Union en het gemeentebestuur van Vorst moeizaam verloopt. Voorzitter Alex Muzio geeft toe dat de organisatie van de eerste thuismatch alles behalve makkelijk was. Toch zegt hij er onmiddellijk bij dat dit ook logisch is. Nog meer omdat het ook de eerste wedstrijd was waarbij, na de lange coronaperiode, opnieuw publiek werd toegelaten.

"De organisatie was een uitdaging, maar we gingen ze aan", vertelt Alex Muzio, voorzitter van Union.

De Union-supporters waren massaal van de partij. De sfeer was uitgelaten, maar toch getuigden verschillende supporters anoniem dat de infrastructuur te wensen over liet. Ze moesten vijftig minuten aanschuiven bij de inkom, want het ticket-systeem werkte niet. Daarna moesten ze nog eens dertig minuten aanschuiven bij de drankstand, waar je bovendien enkel met de kaart kon betalen.

De Union-supporters zijn voor het eerst opnieuw zo talrijk aanwezig in het Joseph Mariƫnstadion sinds februari 2020

Buurtbewoner Francis snoof de sfeer op van aan zijn voordeur. Hij vindt dat alles goed geregeld is, gezien de grootte van de club. Dat de auto's niet mochten parkeren in de straat, vormde geen probleem voor de man.

Buurtbewoner Francis: 'Het is normaal wanneer je naast een stadion woont, dat er ook in gespeeld mag worden'

De politie heeft de zone rond het stadion even afgesloten voor de veiligheid, maar tien minuten later kon iedereen opnieuw vrij rondbewegen. De rust in de buurt van het Dudenpark keerde nadien vrij snel terug.

De politie sluit de zone rond het stadion even af met dranghekken om de menigte onder controle te houden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?