© PhotoNews | Met 28 punten heeft Union twee punten voorsprong op Club Brugge en vier op Antwerp.

Efficiënt Union wint in Gent en blijft leider in eerste klasse

01/11/2021

Union Sint-Gillis staat ook na de dertiende speeldag aan de leiding in de hoogste nationale voetbalafdeling. De promovendus ging zondagavond met 0-2 winnen bij AA Gent. Bij de rust stond de eindstand al op het bord, dankzij goals van Vanzeir en aanvoerder Teuma.

In de eerste helft was Gent nochtans de beste ploeg, met liefst 72 procent balbezit. Tarik Tissoudali, Michael Ngadeu en Vadis Odjidja troffen het doelkader. Die laatste deed dat vanop de penaltystip.

Union toonde hoe het wel moet en werkte de kansen aan honderd procent af. Dante Vazeir opende na 7 minuten de score op assist van Deniz Undav. Op slag van rust toonde Teddy Teuma zich trefzeker vanop de penaltystip.

Aanhoudende pech en doelman Moris voorkomen Gents doelpunt

In de tweede periode kwam Union beter in de wedstrijd en bleef AA Gent pech hebben. Alessio Castro-Montes zag zijn schot op de dwarslat stranden. Op 90 minuten zagen de Oost-Vlamingen liefst vier keer de bal op het doelhout belanden.

In blessuretijd was een knappe vrije trap van Andrew Hjulsager wel binnen het kader, maar pakte doelman Anthony Moris nog uit met een schitterende redding.

Met 28 punten heeft Union twee punten voorsprong op Club Brugge en vier op Antwerp. KV Mechelen heeft als vierde vijf punten goed te maken, net als Charleroi. RSC Anderlecht is met 21 punten zesde. AA Gent staat met 17 punten op de tiende plaats.