| 'Bonnes vacances les chèvres'

Einde seizoen voor RSCA, Union beent Genk bij

© Belga
23/04/2023

RSCA verliest in eigen huis van KV Mechelen en haalt de Europe play-offs niet. Het seizoen zit erop en de fans zijn allesbehalve blij. Union won dan weer terwijl Genk punten liet liggen en heeft nu evenveel punten.

Anderlecht moest in het Lotto Park absoluut winnen van KV Mechelen, dat al weken volledig op de bekerfinale gericht lijkt, maar ging met een achterstand de rust in. Mario Stroeykens (6.) zorgde voor de snelle 1-0 maar Rob Schoofs (40. en 43.) maakte die achterstand met twee treffers ongedaan. Islam Slimani (53.) bracht Anderlecht weer op gelijke hoogte.

Negen minuten voor tijd was het toch weer Malinwa dat de netten liet trillen, via David Bates (81.). KVM maakte het Lotto Park zo muisstil met de 2-3 eindstand.

Union deed dan weer wat het moest doen en ging winnen in Kortrijk, waar het 2-4 werd. Aangezien leider Genk punten liet liggen in Charleroi (2-2) komt Union op gelijke hoogte met 75 punten. Genk sluit de reguliere competitie wel af als leider, omdat het een beter doelpuntensaldo heeft.