Razgrad, Bulgarije, 16 februari 2023: Brian Riemer, trainer van RSC Anderlecht, vlak na de met 1-0 verloren UEFA Europa Conferencewedstrijd tegen Ludogorets

| Razgrad, Bulgarije, 16 februari 2023: Brian Riemer, trainer van RSC Anderlecht, vlak na de met 1-0 verloren UEFA Europa Conferencewedstrijd tegen Ludogorets.

RSCA-coach Riemer gelooft 'rotsvast' in kansen tegen Villarreal

© Belga
08/03/2023

RSC Anderlecht neemt het donderdag in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Conference League in het Lotto Park op tegen Villarreal. Coach Brian Riemer leeft met vertrouwen toe naar het duel tegen de Spaanse subtopper. "Ik geloof rotsvast dat we Villarreal kunnen verslaan", vertelde de Deen woensdag.

"Ik heb zeer veel respect voor Villarreal", stak Riemer van wal op het traditionele persmoment daags voor het duel in het Anderlechtse stadion. "Het is een team met heel wat kwaliteiten en tonnen ervaring. Villarreal speelt in een van de sterkste competities ter wereld om de Champions League-plaatsen, dat zegt genoeg. Het is een agressieve ploeg, die sterk aan de bal is en dominant wil zijn. In dat opzicht lijken ze wat op ons. Ik voorspel dus een leuke wedstrijd."

Na het duel met Villarreal speelt paars-wit zondag de levensbelangrijke competitiewedstrijd thuis tegen Cercle Brugge, een rechtstreekse concurrent voor een plek in de Europe Play-offs (plaatsen 5 tot 8). Riemer wil het echter match per match aanpakken. "Je zal me nooit horen zeggen dat die of deze wedstrijd belangrijker is. De focus ligt altijd op de volgende wedstrijd en dat is Villarreal."

"Ik zal het team opstellen waarin ik het meeste vertrouwen voel om het duel tot een goed einde te brengen", besloot Riemer. "Ik geloof rotsvast dat we Villarreal kunnen verslaan, al zal het niet vanzelf gaan. Het wordt voor mijn spelers een geweldige ervaring om tegen hen te voetballen. Ik heb vertrouwen in mijn hele kern."

Villarreal, de nummer zes uit La Liga, won vorig weekend met 0-2 bij Almeria. 'El Submarino Amarillo' plaatste zich als groepswinnaar rechtstreeks voor de achtste finales in de Conference League. Anderlecht, dat in de tussenronde Ludogorets na strafschoppen uitschakelde, kende zondag een slechte generale repetitie met 1-0 verlies tegen AA Gent.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni