Sykes Ross, verdediger van Union St-Gilloise, in een luchtduel met Leite Diogo van Union Berlin tijdens de eerdere UEFA Europa league-wedstrijd van 3 november 2022
© PhotoNews | (Archief) Sykes Ross, verdediger van Union St-Gilloise, in een luchtduel met Leite Diogo van Union Berlin tijdens de eerdere UEFA Europa League-wedstrijd van 3 november 2022.

Coach Union Berlin wil verrassen: 'We moeten vooral nauwkeuriger zijn'

© Belga
08/03/2023

Donderdag om 18.45 uur spelen Union Berlin en Union Saint-Gilloise in de Duitse hoofdstad hun heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League. Beide ploegen kwamen elkaar al tegen in de groepsfase. Toen eindigden beide wedstrijden op 0-1. Urs Fischer, de coach van Union Berlin, was woensdag in zijn persconferentie op zijn hoede.

"We hadden het vooral in onze thuiswedstrijd erg moeilijk tegen Union", zei de 59-jarige Zwitser. "Ze speelden eerder defensief, en zakten diep in. Wij kregen de bal, en daar hadden we het heel moeilijk mee. We kwamen maar moeizaam tot kansen. We gaan donderdag proberen het op een andere manier te doen en te verrassen."

In de Bundesliga staat Union Berlin knap derde, met 44 punten na 23 speeldagen. In de laatste drie wedstrijden werden wel slechts twee punten behaald.

"In de laatste wedstrijd tegen Keulen (die op 0-0 eindigde, red.) kwamen we tot 26 voorzetten", verdedigde Fischer zich. "Dat betekent dat je voor doel komt. Je doet dan toch ook zaken goed. Maar het klopt wel dat de ballen niet altijd nauwkeurig waren. Dat is belangrijk in de beslissende zone voor doel. Het is daar druk, met veel spelers op weinig ruimte, dus de voorzetten moeten precies zijn. Daar moeten we in verbeteren."

Union Berlin scoorde in vier van haar laatste vijf wedstrijden niet. De terugwedstrijd, in het Lotto Park in Anderlecht, is volgende week donderdag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni