Einde van huwelijk tussen BNP Paribas Fortis en Anderlecht

© Belga
04/05/2020

De bank BNP Paribas Fortis en voetbalclub RSC Anderlecht hebben in onderling overleg besloten het bestaande sponsorcontract te beëindigen, zo bevestigden de club en BNP Paribas Fortis maandag. Vanaf komend seizoen zal er dus een nieuwe sponsor op de paars-witte shirts van de recordkampioen staan.

Het is het einde van een tijdperk, want de bank was 39 jaar lang hoofd- en shirtsponsor van het Brusselse voetbalinstituut. Een periode waarin heel wat successen gevierd werden, met een Europese beker, zeventien landstitels en vier nationale bekers.

Tussen 1981 en 1999 stond de grote G van Generale Bank op de shirts, na de fusie tussen de Generale Bank en ASLK verscheen op 2 april 2000 de nieuwe naam FORTIS op de uitrusting. En ook na de integratie in de Groep BNP Paribas in 2009 bleef de bank RSCA sponsoren met de merknaam BNP Paribas Fortis, waarmee het in België actief is. De voorbije jaren werd BNP Paribas Fortis met het merk 'Hello Bank' ook nog partner van de RSCA Women en de eSports-afdeling van de club.

Toch waren er al langer barsten in het huwelijk en in de media werd concurrent Belfius, voormalig shirtsponsor van Club Brugge, al naar voren geschoven als mogelijke opvolger. Meer nieuws is er daaromtrent nog niet, maar de gesprekken met de "nieuwe partners" zitten volgens kersvers CEO Karel Van Eetvelt wel "in een afrondende fase".

'Sponsorrelatie is nooit eeuwigdurend'

"Op het gepaste tijdstip zal RSCA daarover communiceren en zal blijken dat we absoluut gewapend zijn voor een mooie toekomst", klinkt het bij Van Eetvelt. "Wij zijn BNP Paribas Fortis zeer dankbaar voor de bijna veertig jaar unieke samenwerking. We kunnen samen terugblikken op vele mooie sportieve momenten."

Ook de bank blikt tevreden terug op de samenwerking. "Een sponsorrelatie is nooit eeuwigdurend", vertelt Michael Anseeuw, lid van het directiecomité bij BNP Paribas Fortis. "De relatie tussen de bank en de club is echt uniek in Europa. Samen hebben we al die jaren een bijzonder mooi verhaal geschreven. Uiteraard wensen we de club heel veel sportief succes."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , BNP Paribas Fortis , RSCA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni