© Photo News | Kompany in een wedstrijd van Anderlecht tegen Genk eind december 2019.

Met een gala-avond in het prestigieuze Hotel Savoy in Londen heeft de Football Writers' Association (FWA), de Engelse schrijvende pers, zondagavond hulde gebracht aan Vincent Kompany. Hij verliet vorige zomer na elf jaar Manchester City voor een terugkeer naar RSC Anderlecht.

"Zondagavond huldigen we Vincent Kompany", schreef de FWA op Twitter. "Niet alleen voor zijn uitstekende leiderschap gedurende een decennium bij Manchester City, maar ook voor zijn liefdadigheidswerk om de daklozen te helpen."

Kompany vertoefde de voorbije week met Anderlecht op oefenstage in het Spaanse San Pedro del Pinatar, maar moest dus eerst een tussenstop in Londen maken vooraleer naar Brussel terug te keren. De sportieve erfenis die Kompany in elf jaar bij City heeft achtergelaten is erg groot, op en naast het veld.

Met de Citizens veroverde hij twaalf trofeeën: vier keer de landstitel (2012, 2014, 2018 en 2019), evenveel keer de League Cup (2014, 2016, 2018 en 2019), twee keer de FA Cup (2011 en 2019) en twee keer de Engelse Supercup (2013 en 2019). Enkel de Champions League ontbreekt op dat palmares.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Vincent Kompany

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni