| Scheidsrechter Alexandre Boucaut kende geen medelijden met Eupenspeler Jordi Amat. Die kreeg een rode kaart voor het neerhalen van Dejan Joveljic.

Eupenspeler Amat riskeert een speeldag schorsing na rood in Anderlecht

© Belga
25/02/2020

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een speeldag schorsing en 1.000 euro boete gevorderd tegen de Eupense verdediger Jordi Amat. De Oostkantonners gaan niet akkoord met het voorstel.

De centrale verdediger trok in het Astridpark van Anderlecht op het kwartier aan de noodrem om te verhinderen dat aanvaller Joveljic alleen op doelman De Wolf kon afstormen. Ref Boucaut duwde Amat de rode kaart onder de neus en gaf ook een strafschop. Het luidde een doelpuntenkermis in, want RSCA haalde met 6-1 als vanouds uit tegen de Oostkantonners.

Eupen aanvaardt het schikkingsvoorstel van het Bondsparket niet, zo bevestigde woordvoerder Michael Reul maandagavond. Amat zal dinsdag samen met een afgevaardigde van de Panda's verschijnen voor de Geschillencommissie. De Spaanse verdediger dreigt geschorst te zijn voor de thuismatch van zaterdag tegen Moeskroen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Sporting Flagey, Anderlecht, KAS Eupen, Jordi Amat, schorsingsvoorstel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni