Europees basketverhaal van Brussels is voorbij

© Photo News
| Serge Crevecoeur, de coach van Phoenix Brussels.

De eerste Europese campagne van basketbalclub Brussels is geëindigd in de groepsfase. De mannen van coach Crèvecoeur strandden woensdagavond in hun laatste match op een zucht van een stunt tegen de Turkse leider in groep E. Pinar Karsiyaka hield met 93-90 stand, waardoor Brussels is uitgeschakeld.

Brussels verloor in Turkije na een thriller. Pas na drie kwarts sloeg de motor van de bezoekers aan, waardoor Brussels al 12 punten moest goedmaken. Na een geweldige remonte met zeven driepunters van Loubry, Bradford en Bell keerden de troepen van Serge Crèvecoeur toch nog knap terug.

Geklopt met buzzer beater

Twee seconden voor affluiten gingen Brussels en Karsiyaka nog een time-out in bij een gelijke stand (90-90), waardoor de tweede ronde opnieuw in het vizier kwam. Maar het verdict was uiteindelijk hard, want on the buzzer scoorden de Turken nog een driepunter om de 93-90 eindstand vast te leggen.

De andere wedstrijd in groep E werd door Spirou Charleroi gewonnen, waardoor de felbetwiste strijd om de tweede plaats in het voordeel van de Henegouwers uitdraaide. Karsikaya eindigt met elf punten als groepswinnaar, Charleroi gaat met negen punten als tweede door. Brussels en Groningen eindigen ieder met acht punten en zijn uitgeteld.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?