Basketbalclub Brussels wint Europees duel in Charleroi

TDN
20/11/2019

Basketbalclub Brussels houdt zijn kansen gaaf om door te stoten naar de tweede ronde van de FIBA Europe Cup. Dankzij een overwinning van de Brusselaars op het parket van Spirou Charleroi (72-75) blijven de troepen van coach Crèvecoeur in de running.

Op het parket van Charleroi begon Brussels nochtans desastreus, maar in het tweede kwart zetten de hoofdstedelingen de scheve situatie recht. Aan de rust (44-43) stond Brussels slechts één punt in het krijt. In het tweede helft hielden de Belgische clubs elkaar in evenwicht. Brussels trok het laken naar zich toe.

Jonas Foerts was met 17 punten de uitblinker bij de bezoekers. Ook Bradford (14 ptn en 9 rebounds) had een flink aandeel in de belangrijke overwinning. Brussels komt naast Charleroi op de tweede plek in groep E, waarin het Turkse Pinar Karsiyaka zich woensdagavond al kan verzekeren van winst.

Voor Brussels (en Charleroi) komt het op de slotspeeldag aan. De mannen van Crèvecoeur moeten op zoek gaan naar een stunt in Turkije. Ook het resultaat van de wedstrijd Groningen-Charleroi is van tel voor de Brusselaars.