Europese e-sportfederatie vestigt zich in Brussel

© Photo News
| Bentato moet vrede nemen met de tweede plaats in het Belgisch kampioenschap.

Esports Europe, de Europese belangenvereniging voor de e-sportsector, heeft Brussel uitgekozen als uitvalsbasis voor zijn nieuwe hoofdkwartier. "Een erg goede zaak voor Brussel."

Brussel haalde het in een wedstrijd tussen verschillende steden. De argumenten om voor de Europese hoofdstad te kiezen, zijn legio. Esports Europe loofde de nabijheid van politieke instellingen en Europese en internationale verenigingen, de aanwezigheid van verschillende spelers uit de e-sportsector en het gunstige juridische kader voor verenigingen.

"Het gaat om een innovatieve vereniging die inspeelt op iets wat sterk leeft bij jongeren in Europa. Esports Europe vervoegt de 2.250 internationale verenigingen die er nu al zijn in Brussel. De komst van de vereniging bevestigt de status van ons gewest als wereldhoofdstad van de internationale verenigingen”, aldus minister-president Rudi Vervoort (PS).

Internationale erkenning

In februari 2020 wordt de keuze voor de Belgische hoofdstad tijdens het oprichtingscongres in Brussel in detail besproken. De sector van e-sports omvat alle competities die draaien rond computerspellen. Gamers spelen er op een hoog niveau tegen elkaar en doen dat vaak op professioneel niveau. Het is een wereld die zich razendsnel ontwikkelt.

“Onze hoofdstad is klein op wereldschaal maar bewijst dat ‘out of the box’ denken, loont. Brussel blijft groeien als tech-hoofdstad, binnen en buiten Europa. De internationale erkenning die we daarbij krijgen is een bonus", zegt Pascal Smet (one.brussels), staatssecretaris voor Internationale Betrekkingen en Buitenlandse Handel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?