Marc Coucke, voorzitter RSC Anderlecht, in het Constant Vanden Stockstadion

| Marc Coucke, voorzitter RSC Anderlecht, in het Constant Vanden Stockstadion.

Ex-aandeelhouders RSCA betalen Coucke 3 miljoen terug

TD
© Belga
06/02/2019

Etienne Davignon heeft woensdag in naam van de verkopende aandeelhouders van RSC Anderlecht verklaard dat er geen sprake is van een schadeclaim van Marc Coucke aan het adres van de verkopers. Davignon preciseert dat beide partijen wel al gekomen zijn tot een commerciële transactie van ongeveer drie miljoen euro, waardoor elke mogelijkheid van beroep wordt uitgesloten in de toekomst.

"De verkopende en kopende aandeelhouders bespreken in alle sereniteit de mogelijk niet gekende en/of onvolledige informaties voor de kopers tijdens de verkoop," klinkt het in de mededeling. "Deze discussies vinden plaats in een constructieve en positieve sfeer.

Beide partijen zijn reeds overeengekomen om dit te regelen in een commerciële transactie van ongeveer drie miljoen euro, waardoor elke mogelijkheid van beroep wordt uitgesloten in de toekomst."

Coucke kocht Anderlecht - 74 procent van de aandelen - dik een jaar geleden voor 59 miljoen euro. Onlangs zou hij volgens de kranten van het Mediahuis een schadeclaim gestuurd hebben naar alle mensen die meer dan 1 procent verkochten waarbij hij 2.500 euro per verkocht aandeel terugeiste. De zakenman zelf noemde het nieuws woensdag op Twitter al "leugens en onwaarheden".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni