Ex-Anderlechtspeler Olivier Deschacht naar Zulte Waregem

© PhotoNews
| Olivier Deschacht speelde 17 jaar voor Anderlecht.

Olivier Deschacht zet zijn voetbalcarrière voort aan de Gaverbeek. De ervaren verdediger kreeg bij Zulte Waregem een contract voor een seizoen, zo maakte Essevee woensdag bekend. De 38-jarige Deschacht zat na de degradatie van Lokeren zonder club en was sinds vorige week vrijdag op proef bij de fusieclub.

Deschacht was vorig seizoen bij Lokeren nog goed voor 26 officiële duels, waarin hij twee keer scoorde. De verdediger kwam voordien zeventien jaar uit voor Anderlecht en speelde 601 wedstrijden voor paars-wit, waaronder 99 op het Europese toneel, een record in de clubgeschiedenis.

"Zulte Waregem wordt wellicht mijn laatste ploeg als actieve voetballer, daar ben ik best wel blij mee", reageerde Deschacht, die vorige week door de West-Vlaamse club werd opgebeld om er te testen. De voormalige Rode Duivel moest aan de Gaverbeek depanneren door blessureleed in de defensie. Bürki (teen), Baudry (buikspieren) en Kainourgios (voet) liggen bij Zulte Waregem in de lappenmand.

Alles geven

"Ik ben iemand met een doel voor ogen, des te meer wil ik hier nog een mooi verhaal schrijven. Deze club straalt professionaliteit en ambitie uit. Ik heb altijd alles gegeven voor Anderlecht en Lokeren, dat zal hier niet anders zijn. Vorig jaar zaten we dicht bij een akkoord, maar toen werd het alsnog Lokeren. Uitstel betekent dus geen afstel. Ik wil mij hier zowel verbaal als fysiek laten gelden én mijn ervaring delen hetzij van op de tribune, de bank of op het veld."

Deschacht maakte afgelopen zaterdag zijn debuut in het shirt van Essevee voor eigen publiek tijdens de oefenpartij tegen Willem II (1-1).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?