Extra beveiligingsmaatregelen voor volgende thuiswedstrijd RSCA

© Photonews
© Photonews

Na de incidenten tijdens de match Standard-Anderlecht vrijdagavond in Sclessin, zullen bijkomende maatregelen worden genomen in Anderlecht voor de volgende thuiswedstrijd van RSC Anderlecht tegen AA Gent, op zondag 21 april. Dat zegt burgemeester van Anderlecht Eric Tomas, die daarmee informatie bevestigt van de VRT.

Voor elke wedstrijd in het Constant Vanden Stock-stadion is er een veiligheidsvergadering, in aanwezigheid van de politie en een particuliere beveiligingsdienst, die zich bezighoudt met de ingangen van toeschouwers, maar ook met brandweer, het Rode Kruis en de voetbalclub. Die zal maandag plaatsvinden.

Burgemeester Tomas heeft aan zijn kabinetschef gevraagd om er extra veiligheidsmaatregelen te vragen, niet alleen voor de toegang tot het stadion, maar ook op de openbare weg.

"We gaan eisen dat de controle aan de ingangen wordt verscherpt, zodat er geen vuurwerk of rookbommetjes meer in het stadion zijn", aldus Eric Tomas. "Wat betreft de controles hebben we de laatste tijd gemerkt dat er gaten in het net zitten. Een aantal mensen slaagt erin om het stadion binnen te gaan met gevaarlijke objecten."

"Op straat zal de politie maatregelen nemen. Aangezien er in de laatste wedstrijd tegen Antwerp FC pogingen waren om het stadion binnen te komen via de Théo Verbeecklaan, vermoed ik dat ook daar veiligheidsmaatregelen zullen komen," aldus Tomas.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?