© Photonews | Archiefbeeld: Fabio Silva viert zijn openingstreffer tegen Union Saint-Gilloise op 8 januari 2023.

Fabio Silva verlaat Anderlecht en maakt seizoen af bij PSV

JDK
© Belga
25/01/2023

Fabio Silva is niet langer een speler van Anderlecht. De 20-jarige Portugese spits, die door de Engelse club Wolverhampton voor één seizoen aan RSCA is uitgeleend, is ongelukkig met zijn huidige situatie en verlaat het Astridpark zes maanden voor het einde van zijn contract. Hij wordt door zijn Engelse eigenaar tot het einde van het seizoen bij PSV Eindhoven gestald.

Fabio Silva's avontuur in het paars begon goed, de Portugees vond het net in zijn eerste wedstrijd tegen Oostende eind juli. Hij scoorde 11 doelpunten en gaf 4 assists, de meeste daarvan aan het begin van het seizoen.

De volgende maanden waren minder rooskleurig en Silva werd uiteindelijk uit de selectie gelaten voor de laatste twee wedstrijden van Anderlecht, tegen Zulte Waregem en de wedstrijd van zondag in Seraing. Hij heeft zijn vertrek bij Anderlecht via sociale media gevestigd.

PSV Eindhoven staat derde in de competitie met 35 punten uit 18 wedstrijden, drie achterstand op koploper Feyenoord. De Nederlandse topclub huurt Silva voor de rest van het seizoen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Fabio Silva, PSV Eindhoven, Wolverhampton , RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie