| Anderlecht-supporters: "We hebben het recht te weten wat er werkelijk aan de hand is."

Fans van RSCA eisen duidelijkheid na miljoenenverlies

VGS
11/10/2020

Anderlechtfans zijn boos: "We vragen aandeelhouders die weigeren de club vooruit te helpen zo snel mogelijk de raad van bestuur te verlaten." De supporters uitten hun woede nadat bleek dat de club het jaar 2019-2020 zal afsluiten met een recordverlies van 36 miljoen euro.

Het zijn zware tijden voor RSC Anderlecht. De cijfers die De Tijd vrijdag publiceerde spreken boekdelen: de club zal het jaar 2019-2020 afsluiten met een recordverlies van 36 miljoen euro. De schuldenberg van RSCA loopt zo verder op, vorig jaar sloot de club nog af met een verlies van 27 miljoen euro. De Raad van Bestuur ging al akkoord met een herstelplan, maar nu valt af te wachten of ook de aandeelhouders daarin zullen meegaan.

Recht om te weten wat er aan de hand is

Supportersvereniging Mauves Army vraagt nu duidelijkheid. "Vandaag spreken we vanuit ons hart onze bezorgdheid uit, een gevoel dat door vele paars- witte fans wordt gedeeld", klinkt het. "We hebben het recht te weten wat er werkelijk aan de hand is. Wat zijn de uitdagingen waar de club voor staat? Wat zijn de blokkades? Waar gaan we heen, en met wie?"

De fans vragen dat er een fanboard wordt georganiseerd, waar ook eigenaar van RSCA Marc Coucke en voorzitter Wouter Vandenhaute op aanwezig zijn. "We vragen aandeelhouders die weigeren de club vooruit te helpen zo snel mogelijk de raad van bestuur te verlaten."

Lees hieronder de volledige brief van de Anderlechtse supportersvereniging Mauves Army:

Heren, dames, aandeelhouders van RSC Anderlecht,

Er gebeurt momenteel veel achter de schermen. We laten ons niet voor de gek houden en weten dat de echte waarheid waarschijnlijk nog goed verborgen is.

Maar het is duidelijk dat de hebzucht, de wrok en de politieke spelletjes van sommigen momenteel de vooruitgang van de grootste club in het Koninkrijk blokkeren.

Vandaag spreken we vanuit ons hart onze bezorgdheid uit, een gevoel dat door vele paars- witte fans wordt gedeeld. Wij, die hard supporters, die lichaam en ziel geven aan onze club, die er aan denken als we 's morgens wakker worden en 's avonds gaan slapen, hebben recht op meer duidelijkheid.

We hebben het recht te weten wat er werkelijk aan de hand is. Wat zijn de uitdagingen waar de club voor staat? Wat zijn de blokkades? Waar gaan we heen, en met wie? U heeft een VERPLICHTING dit verhaal met ons te delen.

We vragen ZO SNEL MOGELIJK dat er fanboard wordt georganiseerd door de club, met de aanwezigheid van Marc Coucke en Wouter Vandenhaute.

We vragen aandeelhouders die weigeren de club vooruit te helpen zo snel mogelijk de raad van bestuur te verlaten.

Dit is een ernstige zaak.

FR EN DESSOUS Heren, dames, aandeelhouders van RSC Anderlecht, Er gebeurt momenteel veel achter de schermen. We...

Geplaatst door Mauves Army 2003 - Ultras RSCA op Zaterdag 10 oktober 2020

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, voetbalfans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni