Fans verwelkomen Red Lions aan Rogierplein

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 7 en zondag 8 augustus 2021
Updated: 08-08-2021 - 14:27

De Belgische hockeymannen die donderdag de gouden medaille behaalden op de Olympische Spelen, zijn zaterdagavond gehuldigd in Brussel. Na hun zegetour door de stad trokken ze richting het Rogierplein om hun overwinning met hun supporters te vieren. Zo’n 300 tot 350 fans stonden de sportmannen daar vol spanning op te wachten.

Een open bus met de hockeymannen vertrok zaterdag om 17.30 uur vanop de Kunstberg voor een ereronde door de stad. Er was daarbij een traject uitgestippeld langs het Kantersteen, de Keizerinlaan, de Pachecolaan en de Kruidtuinlaan. Na de huldetocht kwamen de spelers en staf de gouden medaille vieren met de fans op het Rogierplein.

Ongeveer 300 tot 350 enthousiaste fans stonden de spelers daar op te wachten, vertelt woordvoerster van politiezone Noord Katiana Van Roosbroeck. Het feestje werd afgesloten rond 21 uur, bevestigt de politie. Alles verliep zonder incidenten. (lees verder onder de video)

Kersvers olympische kampioenen de Red Lions en Nafi Thiam landden zaterdag rond 15.30 uur op de luchthaven van Zaventem. Ze werden onthaald door een kleine delegatie familie en vrienden. Ook de Belgische basketbalvrouwen, Vilvoords zevenkampster Noor Vidts (die een vierde plaats haalde) en de Belgische kajakkers keerden zaterdag huiswaarts.

De Red Lions, die zich kroonden tot 'Golden Lions', maakten strak in het pak hun opwachting op Zaventem. Met kleine oogjes, maar met een grote glimlach, begroetten zij de aanwezige media en familieleden. "We kwamen voor goud en hebben het waargemaakt. Ik zal later veel verhalen kunnen vertellen aan mijn kleinkinderen. Op dit moment wil ik vooral mijn gouden medaille aan iedereen laten zien," vertelt aanvaller Alexander Hendrickx, in Tokio goed voor 14 doelpunten.

Ook afscheidnemend coach Shane McLeod vierde maar al te graag mee met zijn Red Lions. "Het is goed om thuis te zijn, vandaag is een dag om te vieren, niet om treurig te zijn om mijn afscheid."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?