© Belga | Doelman Vincent Vanasch werd de held van de shoot-outs.

Viering Red Lions op Rogierplein: 'Geen groot feest, maar coronaproof huldiging'

FDK
06/08/2021

De Belgische hockeymannen, die donderdag de gouden medaille behaalden op de Olympische Spelen in Tokio, vieren zaterdag op het Rogierplein hun overwinning met supporters. Om het gebeuren niet te laten uitmonden in een groot dansfeest, nemen zowel de gemeente Sint-Joost-ten-Node als de organisatie verschillende coronamaatregelen.

De Red Lions kondigden kort na de overwinning de viering aan met een tweet: "Bedankt aan al onze supporters die in ons hebben geloofd sinds het begin van onze reis. Bedankt aan onze staf, de federatie en alle spelers die een droom mogelijk hebben gemaakt die meer dan tien jaar geleden begon," zo klinkt het. "We zien jullie zaterdag aan het Rogierplein!"

Door de coronamaatregelen kunnen supporters de spelers niet opwachten aan Brussels Airport, waar ze zaterdagnamiddag om 16 uur aankomen. Als alternatief kan je de Red Lions wel in hartje Brussel gaan groeten. Een open bus met de hockeymannen paradeert vanaf 17.30 uur langs Kunstberg, Kantersteen, Keizerinlaan, Pachecolaan en de Kruidtuinlaan. Daarna willen spelers en staf de gouden medaille vieren met de fans op het Rogierplein.

1.500 supporters met mondmasker

Supporters zijn welkom op het Rogierplein vanaf 17 uur. Daar wacht een DJ hen op, maar echt feesten zal er niet inzitten, aldus Alexander Algoet van marketing- en evenementenbureau Sportizon. “Aanwezigen houden hun mondmasker aan en blijven op afstand van elkaar. Het is niet de bedoeling dat het een groot dansfeest wordt, maar wel een huldiging van onze hockeyspelers.”

Dat beaamt het kabinet van burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (PS): “Hapjes of drankjes zullen er niet zijn. Ook is de capaciteit op het Rogierplein beperkt tot 1.500 supporters en zijn er zowel ter plaatse als voor het begeleiden van de open bus politiepelotons voorzien.”

Wie er echt wil bijzijn, rept zich dus best tijdig naar het plein. De spelers zelf arriveren er tussen 19 en 19.30 uur.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni