Na een zesde overwinning op rij, staat FC Brussels op de elfde plaats in tweede klasse. Omdat veel ploegen op minder dan drie punten van elkaar staan, is alles echter nog mogelijk.

FC Brussels had zondag geen moeite met Heist-op-den-Berg. In de warme Kempen werd het 0-4. Meteen de zesde zege op rij voor de jongens van trainer Michel De Wolf. Daarmee telt FC Brussels met nog een wedstrijd te gaan 41 punten. Oud-Heverlee-Leuven is kampioen en promoveert naar eerste nationale, Rupel-Boom en Doornik degraderen naar derde klasse. De eindronde wordt gespeeld door Lommel United, Waasland, Bergen en eersteklasser Eupen.

Omdat de verschillen heel klein zijn is het nog onduidelijk welke ploeg vijftiende eindigt en barragematchen met derdeklassers moet spelen. FC Brussels komt daar nog altijd voor in aanmerking maar heeft alles wel in eigen handen. Als het zondag op de laatste speeldag wint of gelijk speelt, thuis tegen Boussu Dour, is het behoud in tweede nationale een feit. Bij verlies kan het nog uitdraaien op barragematchen. Als zowel Turnhout, Heist en Tienen winnen en Roeselare minstens een punt pakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni