In de tweede voetbalklasse kon FC Brussels nog eens winnen. De club uit Molenbeek komt zo weg van de laatste plaats. In derde klasse hield Diegem de drie punten thuis in de luchthavenderby tegen Zaventem.

FC Brussels won in eigen huis van Oudenaerde. Het enige doelpunt viel in de slotminuten. Het is nog maar de tweede overwinning dit seizoen. FC Brussels geeft de rode lantaarn door aan Sint-Niklaas.

Leider White Star leed voor het eerst dit seizoen een nederlaag. Bij Wezet werd het 3-2. Omdat ook eerste achtervolger Westerlo verloor, blijft White Star wel alleen leider.

In derde klasse B won Diegem de luchthavenderby tegen Woluwe-Zaventem met 2-1. Diegem staat zo zesde, twee plaatsen hoger dan de buren uit Zaventem.

Bleid-Molenbeek is nog altijd op zoek naar een eerste zege. Na een 1-0-nederlaag bij Patro Eisden blijft het laatste met amper twee punten. Union kwam dit weekend niet in actie en zakt naar plaats zestien. Grimbergen verloor met 2-0 bij La Louvière en staat zesde.

In de hoogste klasse won Anderlecht zaterdagavond bij KV Mechelen (1-4). Paars-wit blijft aan de leiding samen met Zulte Waregem dat Club Brugge klopte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni