Robert Ecker FC Ganhoren c Marc Gysens

FC Ganshoren mag in vierde klasse blijven

© brusselnieuws.be
03/05/2014

Voetbalclub FC Ganshoren moet niet degraderen naar eerste provinciale. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) sprak de club vrijdag vrij van competitievervalsing. “Gerechtigheid is geschied.”

Dat meldt de club op haar website. “De zaak tegen Ternat is terecht in ons voordeel uitgesproken door de bekwame mensen van het BAS”, staat er te lezen. “Geen competitievervalsing, geen degradatie . Gerechtigheid is geschied.”

De hele affaire draait rond de wedstrijd tussen Ganshoren en Ternat van 21 april van vorig jaar. De inzet van die match was het behoud in vierde klasse. Speler Lionel De Spiegeleer, een van de sterkhouders van Ternat, zou voor de match een akkoord met Ganshoren hebben gesloten om het seizoen erna bij hen te gaan spelen. De Spiegeleer zou daarop geweigerd hebben te spelen voor Ternat in de degradatietopper.

Ternat diende daarop klacht in voor competitievervalsing. De zaak werd het afgelopen jaar al door verschillende rechtbanken behandeld. De Belgische Voetbalbond legde Ganshoren zelfs de degradatie op. De zitting voor het BAS was voor de club de laatste strohalm om die alsnog af te wenden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni