FC Ganshoren uitgeschakeld in Croky Cup na 1-0 nederlaag

© BRUZZ
23/08/2021

FC Ganshoren is er niet in geslaagd om de vijfde ronde van de beker van België te bereiken. Een vroege tegengoal van Mputu was beslissend. Na de rust gingen de Brusselaars op zoek naar de gelijkmaker, maar ze slaagden niet in hun opzet.

Voor Trainer Michel Delph was de bekeruitschakeling geen onoverkomelijke ramp. “We zitten duidelijk in een procesfase", zegt hij aan Het Laatste Nieuws. "Dat verloopt met vallen en opstaan. Toen wij de trainingen half juli hervat hebben, moest ik spijtig genoeg vaststellen dat de spelers op fysiek vlak niet stonden waar ik het verwacht had. Dat had natuurlijk alles met de corona-onderbreking te maken. In die eerste dagen hebben we vooral aan de conditie moeten werken. Een maand later merk ik dat we op dat punt veel vorderingen hebben gemaakt.”

“De eerste oefenwedstrijd speelden we op Ninove. Die match was onmiddellijk na onze stage in Mechelen. We verloren met ontnuchterende 6-0-cijfers. In die periode bleek dus duidelijk dat we er fysiek niet stonden. Ook op Diegem verloren we met 2-0, maar daar waren de omstandigheden al anders. In de beker werkten we wel een goed parcours af. Er werd met 0-3 gewonnen op Eendracht Mechelen. Waar die kwalificatie nog logisch was, was de 2-2 tegen Heist wel een opsteker. In de strafschoppenreeks haalden we het uiteindelijk met 7-6. Ook tegen Tienen zag ik positieve zaken. De beker was geen doelstelling”

Michel Delph beseft dat de tijd in zijn voordeel werkt. “We konden een aantal kernspelers van vorig jaar behouden, maar er moesten ook behoorlijk wat nieuwkomers ingepast worden. Veelal ging het om jonge talenten. Ik geloof in hun kwaliteiten, maar jongeren inpassen vraagt nu eenmaal tijd. Misschien wat langer dan ik gehoopt had, maar we zitten op schema", klinkt het nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni