Coach Felice Mazzu tijdens de door RSC Anderlecht door gedrag van de eigen supporters met forfaitcijfers verloren wedstrijd tegen Standard Luik van 23 oktober 2022

| Felice Mazzu, hier nog als coach van RSCA.

Vlak voor het ingaan van de WK-break heeft Charleroi succescoach Felice Mazzu terug naar de club gehaald. Dat nieuws brachten de Carolo's zaterdagnamiddag naar buiten. De 56-jarige trainer zette zijn krabbel onder een contract van onbepaalde duur bij de club uit zijn geboortestad.

Mazzu stond van 2013 tot 2019 al een eerste keer aan het roer op Mambourg en loodste de Hengouwers meermaals naar PO1. Aansluitend maakte hij de overstap naar Racing Genk, maar daar werd hij na zo'n vijf maanden al de laan uitgestuurd.<br />De Belg met Italiaanse roots blies zijn trainerscarrière nieuw leven in bij Union Sint-Gillis. Hij bracht de Brusselaars in 2021 terug naar het hoogste Belgische voetbalniveau en gooide bij de rentree meteen hoge ogen met het vicekampioenschap. RSC Anderlecht lokte hem vervolgens afgelopen zomer naar het Lotto Park, maar ook dat avontuur draaide uit op een vroegtijdige mislukking.<br />Op 23 december, de eerste wedstrijd na het WK, ontvangt Charleroi meteen Anderlecht. Mazzu kan zodoende al meteen zijn gram halen tegen zijn vorige werkgever in de eerste match van zijn tweede ambtstermijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni