| Enkel wedstrijden van U6 tot U16 mogen doorgaan.

Franstalige voetbal- en basketbalfederaties leggen competities ook stil

© Belga
14/10/2020

De Franstalige vleugel van de voetbalbond (ACFF) heeft dinsdagavond beslist al haar competities vanaf de U17 op te schorten tot 1 november. De Franstalige basketbalbond legt alles stil tot 8 november. De stopzettingen volgen op de beslissing van Waals minister van Sport, Valérie Glatigny (MR) om zaalsporten tijdelijk stil te leggen.

Eerder maakte Voetbal Vlaanderen een gelijkaardige beslissing bekend. Naast de profcompetities 1A en 1B wordt er komend weekend in heel het land bij de senioren enkel gespeeld in eerste nationale, de eerste amateurdivisie.

De wedstrijden gaande van U6 tot U16 worden in het Franstalig landsgedeelte wel nog toegelaten.

Basketbal

De Waals-Brusselse basketbalfederatie (AWBB) voerde een gelijkaardig besluit door. "De administratieve raad van de AWBB heeft akte genomen van de minister van sport om de wedstrijden op te schorten voor competities met deelnemers ouder dan 12 jaar, van 15 oktober tot 8 november," staat er te lezen in een mededeling van de basketbalorganisatie op de sociale media. "Rekening houdend met een evaluatie die wordt georganiseerd op 1 november, hebben we besloten om alle kampioenschappen voorlopig op te schorten".

De AWBB verduidelijkt dat trainingen zonder contact mogelijk blijven. Voor de -12 jarigen kunnen er wel nog trainingen en competitie worden georganiseerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, coronavirus, corona, coronacrisis, Voetbal, basketbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni