Geen extra tickets en politiebegeleiding voor PSG - Anderlecht

LV
© brusselnieuws.be
01/11/2013
Na het veiligheidsoverleg krijgt Anderlecht geen extra tickets voor de wedstrijd bij PSG aanstaande dinsdag. De supporters van paars-wit moeten bovendien onder politiebegeleiding naar Parijs rijden. "Voetbal is geen feest meer."

Vooraf werd gevreesd voor zware rellen en enkele tientallen heethoofden werden opgepakt in Brussel maar uiteindelijk waren er geen problemen bij de confrontatie tussen Anderlecht en Paris Saint-Germain vorige week.

Het bestuur van Anderlecht probeerde Paris Saint-Germain en de Europese voetbalbond Uefa daarom te overtuigen dat geen bijzondere maatregelen nodig zijn voor de wedstrijd in Parijs. De Brusselse club werd echter niet gehoord: de supporters krijgen niet meer dan de reeds toegezegde 600 plaatsen, én moeten onder politiebegeleiding reizen.

Anderlecht zal bussen inzetten die tot aan de Franse grens in Rekkem rijden. Daar worden de fans opgewacht door de Franse ordediensten. Tijdens en na de match kunnen de supporters de veiligheidszone niet verlaten en worden ze opnieuw geëscorteerd tot aan de grens met België.

"De club is verbolgen door de bijna onmenselijke begeleiding van onze fans", reageert Herman Van Holsbeeck op de website van RSCA. "Dit druist in tegen de geest van het internationaal voetbal. Voetbal is duidelijk geen feest meer en daar zal de club zich blijven tegen verzetten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni