Geen matras, dus geen WK voor Dendoncker en Sels

© PhotoNews
| Leander Dendoncker bij de Rode Duivels.

Anderlechtspelers Leander Dendoncker en Matz Sels zakken met de Rode Duivels niet mee af naar Rusland, waar deze maand het WK voetbal begint. Althans, dat blijkt uit de gepersonaliseerde matrassen die donderdag naar de Belgische uitvalsbasis in Moskou werden gestuurd. Daar zaten de matrassen van Dendoncker en Sels niet tussen.

Bondscoach Roberto Martinez selecteerde 28 spelers die zich dezer dagen in Tubeke voorbereiden op het WK. De definitieve selectie van 23 Rode Duivels wordt pas maandag bekendgemaakt, maar diverse media menen de vijf afvallers al te kennen.

Sporza maakte donderdagavond een reportage over de gepersonaliseerde matrassen die tijdens het WK de goede nachtrust van de Rode Duivels moeten garanderen. Donderdag werden die richting Moskou gestuurd. Op elke verpakking stond de naam van de voetballer aan wie de matras toebehoorde.

Vijf spelers kregen geen eigen matras, waaruit onder meer Het Laatste Nieuws concludeert dat zij niet meegaan naar het WK. Onder hen dus verdediger/middenvelder Dendoncker en doelman Sels van RSC Anderlecht. Nog twee andere jeugdproducten van paars-wit, met name Adnan Januzaj en Jordan Lukaku, vallen uit de boot. Christian Kabasele zou de vijfde afvaller zijn.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?