© Photonews | Engvall scoort de 2-0. Union zou nog terugkomen tot 2-1, maar zag KV Mechelen na afloop de periodetitel vieren.

Geen periodetitel voor Union

Maarten Verdoodt
09/11/2018

Wat vooraf onmogelijk leek, is ook zo gebleken. Union heeft geen doelpuntenkermis gehouden in Mechelen. Daarvoor was KV ook gewoon te sterk. De Brusselaars toonden zich wel een degelijke ploeg, maar de mannen van trainer Elsner misten wat finesse voorin en concentratie achterin. Malinwa won met 2-1 en stak na een indrukwekkende reeks overwinningen de eerste periodetitel van de Proximus League op zak.

De wedstrijd tussen de twee beste teams van 1B loste de verwachtingen in de eerste helft niet in. Bij Union kwam Moreno in de ploeg voor een versterkte vijfmans-defensie. KV Mechelen vond moeilijk oplossingen. De Camargo kon als enige dreigen, zijn schot eindigde in het zijnet.

Zwieper van Kaya

De thuisploeg profiteerde van de chaos in de Union-verdediging na een hoekschop. Kaya zwiepte, Van Damme knikte binnen voor de 1-0. KV op rozen richting de eerste periodetitel, zonder de bovenhand te hebben in de wedstrijd. Na de goal ging Pinto-Borges noodgedwongen naar de kant, Morren kwam op het veld en nam de kapiteinsband over. Vanaf dan vond Union nog meer de vrije man tussen de Mechelse lijnen.

'Na negen opeenvolgende matchen zonder nederlaag weet Union weer wat verliezen is. Maar de Brusselaars mogen zich vooral op de borst kloppen voor een sterke eerste periode en een bekercampagne die nog niet afgelopen is.'

Niet scherp genoeg

Maar de toekomstige periodekampioen bleef ook tegenprikken. De Camargo stuitte op een uitstekende Saussez. Met de rust in zicht dook Tau nog twee keer goed in de rug van de thuisdefensie. Maar de Zuid-Afrikaan was niet scherp genoeg in de afwerking. Doelman Verrips redde ook nog een gevaarlijke kopbal van Niakaté.

Loon naar werken

Na rust bracht Kaya met enige meeval en wat Union-benen Engvall in stelling. De Zweed knalde onhoudbaar de 2-0 binnen. Nochtans hadden de Unionisten weer het betere van het spel. Peyre gaf zijn ploeg loon naar werken met de aansluitingstreffer op hoekschop, maar dan miste Union wat meeval. Tau trapte tegen de lat, Bouekou naast. Tussendoor was er een goede Saussez nodig om Kaya af te stoppen.

In de toegevoegde tijd kreeg scheidsrechter Smet twee kansen om een strafschop te fluiten voor Union, maar het was geen verrassing dat hij geen strafschop toekende voor de bezoekers. De scheidsrechter was na afloop de gebeten hond voor de Unionisten.

Na negen opeenvolgende matchen zonder nederlaag weet Union weer wat verliezen is. Maar de Brusselaars mogen zich vooral op de borst kloppen voor een sterke eerste periode en een bekercampagne die nog niet afgelopen is. Uitkijken of l'USG de komende maanden zijn betere vorm terugvindt.