Hoofdtrainer Brian Riemer en speler Ait El Hadj tijdens de door RSC Anderlecht tegen KRC Genk verloren bekerwedstrijd van 21 december 2022

| Hoofdtrainer Brian Riemer en speler Ait El Hadj tijdens de door RSC Anderlecht tegen KRC Genk verloren bekerwedstrijd van 21 december 2022.

Genk wipt Anderlecht na verlengingen uit bekertoernooi

© Belga
22/12/2022

KRC Genk heeft zich woensdagavond ten koste van RSC Anderlecht gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Belgische voetbalbeker. De Limburgers wonnen in eigen huis na verlengingen met 1-0. Paintsil werd de matchwinnaar voor de thuisploeg.

Bij Anderlecht debuteerde Brian Riemer als T1 in de dug-out. Hij stuurde zijn elftal duidelijk met aanvallende intenties het veld op. Paars-wit had voor de pauze kansen langs Verschaeren, Refaelov en WK-ganger Debast, maar scoorde lukte niet. Competitieleider Genk was gevaarlijk via Munoz en Trésor maar ook hun vizier stond niet scherp.

Kort na de pauze zag Onuachu een goal afgekeurd voor (nipt) buitenspel maar ook Anderlecht toonde zich opnieuw. Murillo, Rafaelov en Verschaeren konden een goed keepende Vandevoordt echter niet verschalken. Er kwamen verlengingen aan te pas. Daarin brak de Ghanees Joseph Paintsil al vroeg de ban met een gekruist schot voorbij Van Crombrugge. Anderlecht kon daarna geen vuist meer maken, al kwam Ashimeru nog dicht bij de 1-1. Vandevoordt stond opnieuw pal.

Kwartfinales

Morgen/donderdag (12 uur) wordt geloot voor de kwartfinales van de Beker. De acht teams die in de trommel gaan, zijn Genk, Zulte Waregem, STVV, Antwerp, AA Gent, KV Mechelen, Kortrijk en Union. De kwartfinales worden gespeeld op 10, 11 en 12 januari.

In de Belgische competitie staat Genk staat na de heenronde met 46 punten, tien meer dan eerste achtervolger Union, autoritair aan de leiding. Anderlecht staat als elfde (20 punten uit 16 matchen) voor een inhaalrace. Beide teams hervatten volgende week maandag (26 december) met een uitmatch. Genk trekt naar Kortrijk, Anderlecht naar Charleroi.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni