Gerecht onderzoekt verkoop van Anderlecht aan Marc Coucke

© PhotoNews
| Het gerecht wil weten waarom Anderlecht akkoord ging met het overnamebod van Marc Coucke. Dat bedroeg namelijk elf miljoen minder dan dat van Ghelamco-baas Paul Gheysens.

Er loopt een ­informatie­onderzoek naar de verkoop van Anderlecht aan Marc Coucke. Dat staat donderdag te lezen in de krant Het Nieuwsblad. Het gerecht wil weten of de spelregels gevolgd zijn. Het federaal parket bevestigt het bestaan van een gerechtelijk onderzoek, maar kan over de inhoud van dat onderzoek niets kwijt.

In 2017 verraste Marc Coucke vriend en vijand door Anderlecht over te nemen. Coucke, die in het onderzoek als benadeelde partij wordt beschouwd, bood 75 miljoen euro, maar moest in laatste instantie zijn bod met 5 miljoen verhogen om het pleit te winnen van Ghelamco-baas Paul Gheysens. Die had namelijk 91 miljoen veil voor paars-wit.

De speurders vragen zich af waarom het oude Anderlecht-bestuur 11 miljoen euro liet schieten. Volgens insiders moet de verklaring gezocht worden in het mislukte dossier van het Euro­stadion. Nadat dat project van Ghelamco was afgeschoten, zou Gheysens bij paars-wit persona non grata geworden zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?