Gewelddadige Anderlechtse voetbalploeg uit competitie gezet

© brusselnieuws.be
10/02/2012
Het Anderlechtse Sporting United is verstoten uit een amateurcompetitie omdat de spelers geweld gebruikten tijdens een match tegen de Dworpse Davidskornuiten. Het bestuur van de competitie zegt vooral problemen te hebben met Brusselse clubs.

Bijna drie weken geleden liep een voetbalwedstrijd tussen het Anderlechtse Sporting United en de Dworpse Davidskornuiten volledig uit de hand. Beide clubs komen uit in de tweede divisie van de Koninklijke Antwerpse Vereniging van Vriendenclubs (KAVVV), maar erg vriendelijk ging het er zeker niet aan toe. Verschillende spelers van de Anderlechtse thuisploeg schuwden het geweld niet.

"In de veertig jaar dat ik in het bestuur zit, is dit nog maar de derde keer dat we een club uitsluiten," zegt Gilbert De Koninck, directeur van de voetbalafdeling van de KAVVV in Het Nieuwsblad. De andere twee geschrapte ploegen waren ook gevestigd in een Brusselse gemeente. "Ook buiten Brussel zijn er soms vuile spelers, maar we hebben wel vooral met Brusselse ploegen problemen."

"De hele wedstrijd lang werd vooral een van onze spelers geprovoceerd", vertelt Geeraard Devillé, voorzitter van de Davidskornuiten in de krant. "Hij werd uitgescholden en verschillende keren bespuwd. Vijf minuten voor het einde heeft onze speler teruggespuwd en toen was het hek van de dam. Hij werd belaagd door verschillende spelers van de thuisploeg en er werden slagen uitgedeeld waardoor hij een neusbreuk opliep. De vader van een speler die voor de eerste keer meedeed, probeerde de gemoederen te bedaren, maar hij kreeg verschillende slagen in de nek. Hij was twee weken arbeidsongeschikt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni