In de aanloop naar de return van de achtste finale in de Europa League tussen Union en 1. FC Union Berlin, donderdagavond in het Astridpark, namen meer dan duizend Duitse fans donderdag in de vooravond bezit van het stadscentrum.

Uitspattingen waren er niet, al maakten de luide gezangen wel indruk op omstaanders en toevallige passanten. De Duitse fans, hoofdzakelijk afkomstig uit het voormalige Oost-Duitse deel van de stad, hebben geen reputatie van geweld of vernielingen, al was de Duitse competitie de afgelopen jaren wel meermaals toneel van ongeregeldheden en taferelen met misbruik van vuurwerk.

Voor de buitenstaander, Union en Union Berlin speelden vorige week donderdag gelijk in de heenwedstrijd. Toen werd het 3-3, waardoor alles vanavond beslist wordt. Omdat het eigen stadion niet geschikt is voor Europese wedstrijden wijkt Union voor deze confrontatie uit naar het stadion van Anderlecht. Dat stuitte op weerstand van een klein deel van de blauwgele aanhang. Voor het Europese duel, waarin Union Saint-Gilloise Brusselse sportgeschiedenis kan schrijven, worden donderdagavond ongeveer 15.000 toeschouwers verwacht in het Astridpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Europa League , 1. FC Union Berlin , alcoholverbod voetgangerszone , Union Saint-Gilloise

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni