Na urenlang aanschuiven voor Union-tickets vangen sommige fans alsnog bot

28 maart 2023: fans van Union Saint-Gilloise in een lange rij om een ticket te bemachtigen voor de Europese wedstrijden van de club. 28 maart 2023: fans van Union Saint-Gilloise in een lange rij om een ticket te bemachtigen voor de Europese wedstrijden van de club.
© Steven Van Elsuwé
© Steven Van Elsuwé

De combinatie van een manuele ticketverkoop en een onverwachte stormloop leverde dinsdag lange wachtrijen op aan het Club House van Union Saint-Gilloise. Verschillende fans grepen echter alsnog naast een ticket. "Ik gaf er de brui aan op enkele tientallen meters van de deur na anderhalf uur aanschuiven."

“Onze excuses aan de fans die geen ticket konden bemachtigen en voor de erg lange wachtrij voor het Club House”, klinkt het dinsdag verontschuldigend in een persbericht van Union Saint-Gilloise. Zo’n 60 mensen stonden nog steeds in de rij toen de club omstreeks 16 uur 30 moest aankondigen dat alle 2330 tickets voor de wedstrijd op 13 april tegen Bayer Leverkusen, uitverkocht zijn.

De tickets voor de wedstrijd waren vanaf 11 uur in vrije verkoop voor alle Union-fans en enkel in het Club House. “Een online verkoop was niet mogelijk, omdat de ticketingdienst van Leverkusen via een ander systeem werkt”, legt woordvoerder van de club Maarten Verdoodt uit. “Onze dienst moest dus alle tickets manueel linken aan een naam en een geboortedatum van de aankoper en daar zelf ook een kopie van bijhouden voor de veiligheidscontroles.” Daarbovenop geeft de club toe erg verrast te zijn door de extreme populariteit van de tickets. “Blijkbaar wil niemand deze historische match missen”.

Hierdoor ontstonden er een zeer grote wachtrij die op een bepaald moment wel 100 meter lang was. "Ik sta al zo een 4 uur aan te schuiven", vertelde supporter Anton Pereira Rodriguez (29) aan BRUZZ op het moment dat hij zo’n tiental meter van de deur staat. "Ik dacht me even op te offeren voor wat vrienden om snel tickets te halen, maar sta hier intussen al sinds 11 uur 20.”

"Moet nog werken"

Niet alle fans hadden echter zoveel tijd. Steven Van Elsuwé (36) vertelt hoe hij er de brui aangaf na anderhalf uur aanschuiven. “Ik moest in de namiddag nog werken”, klinkt het. Via de website van Leverkusen kon hij wel nog tickets bemachtigen. Die tickets zijn voor plaatsen rond het uitvak.

In de fanshop of via één van de erkende fanclubs kan je je voorlopig wel nog inschrijven op de wachtlijst voor tickets. De contactgegevens van deze fanclubs zijn terug te vinden op de website van Union. "We vinden het jammer niet iedereen een ticket te hebben kunnen verkopen", aldus Verdoodt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?