Gezien: Nieuwe mascotte Rode Duivels voorgesteld op Muntplein

© BRUZZ

'Red', dat is de naam van de nieuwe mascotte van de Rode Duivels en alle nationale voetbalelftallen. De mascotte, gecreëerd door Brussels illustrator Arnaud Hermant, werd woensdag op het Brusselse Muntplein voorgesteld. Red zal op 27 maart, tijdens de vriendschappelijke partij van de Duivels tegen Saoedi-Arabië, voor het eerst zijn opwachting maken.

Dankzij de medewerking van 1.500 supporters werd 'Red' de voorbije dagen op het Muntplein geïnstalleerd in een gigantisch ei. "Red moet de schakel zijn tussen spelers en supporters, tussen alle Belgen", legde Benjamin Goeders, marketing manager van de Belgische voetbalbond, uit. "Hij zal op een blije en positieve manier de Duivels overal begeleiden." 'Red' treedt zo in de voetsporen van 'Diabolix', de unieke mascotte van de Duivels tijdens de jaren '80 en '90.

Arnaud Hermant, een 36-jarige grafisch ontwerper van beroep en tevens al jarenlang supporter van de Duivels, toonde zich zeer fier dat zijn ontwerp door de spelers en fans werd gekozen als nieuwe mascotte. "Het is fantastisch deel te mogen uitmaken van dit ongelooflijke avontuur", aldus de Brusselaar. Het ontwerp van Hermant kreeg in oktober vorig jaar 46 procent van de 20.193 uitgebrachte stemmen.

mascotte rode duvels

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?